Пациент от Ковид отделение “благодари“ на здравния министър за вечерята си

3
Какво е менюто на болните в бургаско лечебно заведение?
Какво е менюто на болните в бургаско лечебно заведение?

Менюто в Ковид отделенията стана тема на бурен дебат в социалните мрежи.

Това се случи, след като бургазлия сподели в социалните мрежи възмущението си от "вечерята", която получили пациентите в Окръжна болница Бургас. Райко Маджаров и останалите пациенти в отделението получили еднакво "меню" - филия хляб и бучка сирене. 

В профила си във Фейсбук Маджаров благодари на здравния министър за полагащото му се меню.

Оказа се, че храната в друга бургаска болница е на същото ниво. Или поне това коментира мъж, който се е лекувал в УМБАЛ "Бургас". За вечеря той твърди, че е получил две филии и парче сирене, опаковано в найлон, пише Traffic News

В същото време, в коментар под публикацията жителка на Тенерифе показа менюто, което получава като придружител на своята дъщеричка. В момента малкото момиче е настанено в държавна болница на острова, след претърпяна операция. 

Всъщност, постът на Маджаров предизвика вълна от реакции. Някои от тях бяха в подкрепа на пациентите, а други - осъдителни. 

"Не си влязъл там, за да се наядеш! Лекарства не стигат, той се заоплаквал от вечерята в условия на пандемия. Колко хора си отидоха... благодари се, че си жив да правиш снимки", гласи един от тях.

"Без пълноценна храна с силни лекарства организма ще има ли сили да се бори и без да вливат добавки", е отговорът на болния. 

"Късметлия си, че поне са ти дали салфетка аз такава не получих...", казва друг потребител в коментара си.  

Според Маджаров проблемът не е във филията, а в отношението, което получават пациентите, които, в крайна сметка, плащат осигуровки. Освен това, липсват предписания на лекарите с какво може да се храни един пациент и с какво - не. 

"Бил съм в болница, където трябваше да се ядат специални храни, и ми дадоха лист, на който беше всичко описано , какво може да ми се доставя и какво - не", разказва пациентът. В ковид отделението на бургаската болница обаче нямало никакви насоки каква храна може да се внася. А менюто, вместо съобразено с индивидуалните нужди на пациентите, било еднакво за всички - филия с бучка сирене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари