Защо Бойко Борисов мълчи като сфинкс за скандала с Банов?

0
Разчита, че хората ще забравят. Но, не, няма да забравят и това ще си проличи на изборите през май
Разчита, че хората ще забравят. Но, не, няма да забравят и това ще си проличи на изборите през май Снимка: Булфото

„Защо Бойко Борисов мълчи за скандала „Ало Банов“? Защо отказва да поеме политическата отговорност?

Тези въпроси към премиера Борисов отправи днес журналистката и депутат от БСП Елена Йончева, която преди 10 дни оповести записи, които уличават министъра на културата Боил Банов в корупция.

От записите става ясно, че през 2016 г., когато е зам.- министър на културата, Банов нарежда да бъдат фалшифицирани документи по проекта за Ларгото, така че частната фирма- изпълнител да не плати неустойка от 700 000 лева на държавата.

Междувременно, Министерство на културата загуби на втора инстанция в процеса за неустойка срещу фирмата- изпълнител за друг етап от проекта за Ларгото. Според съда всичко в документацията на съдената от държавата фирма е изрядно.

Това само потвърждава достоверността на разговора „Ало, Банов съм“, коментира още Йончева.

Борисов няма полезен ход. Ако поиска оставката на Боил Банов, означава да признае за корупцията в правителството си. И понеже случая е емблематичен, всеки ще предположи, че разговори от типа „Ало, Банов съм“ се водят всеки ден във всички министерства и агенции на държавата. Да не говорим, че тогава и самият Борисов ще трябва да си подаде оставката – заради записите отпреди 8 години „Ало, Ваньо“!, пише Надя Колева за Skandalno.net

Тоест единственият полезен ход на премиера е категорично да отхвърля не съмненията, а дори очевидните доказателства, че правителството и цялата му държавна и общинска администрация са проядени от корумпирано – от върха, та до основата.

Неудобство във възприетия от него подход е, че като мълчи и крепи Банов, продължава да трупа тежки негативи връз управлението си. Разчита, че хората ще забравят. Но, не, няма да забравят. Да, народа народа не реагира бурно и революционно, но си дава ясна сметка – случаят е емблематичен и обобщаващ за властта на ГЕРБ. И ще го покаже на изборите през май.

Няма какво да коментирам Йончева. Няма да ме вкарате в това“, заяви Борисов няколко дни след скандала с министър Банов. И замлъкна като свинкс. Като даде думата на придворните си медии, които побързаха да сметат унищожителните разкрития на Елена Йончева под килима. Но това, че Борисов се укри, а медийните му глашатаи забълваха пълни глупости съвсем не значи, че хората ще забравят. Не и този път.

Мълчанието на Борисов е част от омертата“, категорична е Йончева. Омертата е закон на мафиотските кланове в южна Италия.

71% от българите искат сериозно разследване на корупцията по високите етажи на властта, оповести вчера социологическо изследване. И макар процентът очевидно да е занижен от статуквото, си остава доста внушителен.

А ГЕРБ продължават да твърдят, че корупция няма. Не разбирали защо хората са с такава нагласа. Ако наистина не разбираха обаче, нямаше да смазват отсега машината си за изборни манипулации и фалшификации. А дали и този път народът ще им признае изборната „победа“. Този път не е никак сигурно.

На живо: БСП питат защо Бойко Борисов мълчи за скандала „Ало Банов“:

Източник: Скандално
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари