Засекретиха делото срещу задържаните в Пловдив полицаи

0

Шефът на Трето РУ е обвинен за няколко престъпления

Делото срещу шефа на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков, и другите двама задържани - Даниел Димитров и Симеон Иванов, ще се гледа при закрити врати.

Това решиха магистратите от Окръжния съд в Пловдив преди минути. Причината - използването на СРС-та и интимни подробности от живота на отвлечени Фарук Манаф, предава Марица.

Въпреки, че адвокат Емилия Недева, която защитава Симеон Иванов, настоя медиите да останат в залата и да присъстват до края на мярката, съдията отхвърли искането.

В момента тече делото за вземане на мярката.

Шефът на районното Самуил Хаджиев е обвинен за това, че заедно с Качаков на 5 април т.г. в с. Болярци са извършили приготовление да придобият около 500 кг медицинска марихуана.

Хаджиев е извършил и друго престъпление - на 31 март т.г. е склонил разследващ полицай от Трето РУ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като е извършено претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на районната прокуратура.

В този случай Хаджиев е действал като началник на Трето РУ. Спрямо Хаджиев е повдигнато и обвинение, че на 19 май т.г. в Кричим, в автомобила си, е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.
По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицаят от Трето РУ Атанас Качаков, както двамата цивилни, които бяха доведени в съда.

 Те заедно с Качаков са отвлекли 28-годишен, като са проявили особена жестокост. Според разследването похищението е свързано с дрога. Единият от цивилните е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – 23,2 г амфетамин и 7,7 г марихуана.
Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за обвиняемите Атанас Качаков, Даниел Димитров и С.И., е това за отвличане - от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

Хаджиев го грозят от 3 до 8 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари