Заседяването за дълги периоди носи вреди за здравето

1
Увеличава се риска от развитие на заболявания като диабет тип 2, затлъстяване и високо кръвно налягане
Увеличава се риска от развитие на заболявания като диабет тип 2, затлъстяване и високо кръвно налягане

Увеличава се риска от развитие на заболявания като диабет тип 2, затлъстяване и високо кръвно налягане

Германските граждани прекарват все повече време в седнало положение, което води до сериозни рискове за здравето, предаде ДПА, позовавайки се на проучване на Германския спортен университет в Кьолн и германската частна здравноосигурителна служба DKV.

Хората прекарват средно 9,2 часа на работен ден в седнало положение - с половин час повече, отколкото през 2021 г. по време на пандемията от COVID-19.

"С всяка изминала година германците прекарват все по-дълго време в седнало положение", пишат авторите на изследването, предаде БТА.

Заседяването за дълги периоди от време може да увеличи риска от развитие на заболявания като диабет тип 2, затлъстяване и високо кръвно налягане. За целите на проучването авторите му са анкетирали 2800 души по телефона за тяхната физическа активност, диета, консумация на алкохол и тютюн и нива на стрес.

Според доклада 17 процента от участниците са постигнали целевите стойности за здравословен живот във всички изследвани области.

В сравнение с предишните издания на доклада, тазгодишните резултати се разглеждат и като "нормализиране след КОВИД периода", допълват изследователите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари