Зарибиха езерото "Липник" с 6000 шарана

0

6000 шарана със средно тегло около 0.300 кг. бяха пуснати в езерото на Лесопарка „Липник“ днес. Старт на зарибяването даде лично кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който пусна първите риби. Зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова също се включи в събитието като пусна в езерото рядък розов японски шаран. Напролет, със стартирането на сезона, се очаква всяка една от рибите да надхвърля килограм.

„Традиционно преди забраната за риболов догодина ще зарибим и с едър шаран. Тъй като аз самият съм запален ловец и риболовец, съм поел ангажимент към моите колеги, Общината да помага като се грижи за популацията. Наследихме езеро, в което нямаше риба, но в продължение на няколко години зарибяваме този водоем и русенци са доволни“, заяви минути след като пусна първите риби в езерото кметът Пламен Стоилов.

Градоначалникът допълни, че след като Общината си е върнала езерото с лилиите, предстои то да бъде почистено и рибата да се прехвърли в големия водоем. „Няма да се откажем и от замяната на горите, която въпреки нашите усилия и настояването от страна на депутата Ферихан Ахмедова, на този етап не се случи. Когато това стане, Лесопарка ще се превърне в прекрасно място за отдих на русенци и с модерен зоопарк“, допълни още кметът Стоилов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари