Общината заделя 78 хиляди лева за пешеходен мост на езерото в Лесопарка

1
Срокът за изпълнение на обществената поръчка ще бъде до 40 календарни дни, а кандидатстването е до 9 май
Срокът за изпълнение на обществената поръчка ще бъде до 40 календарни дни, а кандидатстването е до 9 май Снимка: Facebook

Срокът за изпълнение на обществената поръчка ще бъде до 40 календарни дни, а кандидатстването е до 9 май

Община Русе обяви обществена поръчка за изграждане на пешеходен мост на езерото в ЛесопаркЛипник“. Прогнозната стойност е 78 000 лева без ДДС, а предметът включва изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект, строителство и упражняване на авторски надзор по време на строителството.

Целта е да се осигури по-добра пешеходна среда и връзка между двата бряга на езерото и подобряване на архитектурната среда. Съоръжението ще свързва две обзорни площадки от две противоположни страни на езерото.

Предвижда се височината на моста над водата да бъде минимум 1,20 м, а широчината – 2,50 м. Подходите към съоръжението трябва да отговарят на изискванията за достъпност.

Предложеното решение трябва да дава хармонична и природосъобразна връзка на мостовата конструкция с парковите пространства. Възложителят ще търси решение с деликатна намеса в екосистемата на парка и минимално премахване на висока дървесна растителност.

Срокът за изпълнение на настоящата обществена поръчка ще бъде до 40 календарни дни. Кандидатстването е до 9 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    123
    Предстои да се изсере поредното грозно лайно, което ще ръждяса за няколко години и ще заприлича на кучи гъз. Помнете ми думата.
  • 2
    5
    меко казано наглост
    назначете "майсторите" от "водния цикъл" да ви построят мостчето , тъпи лайнари такива
  • 14
    4
    Вбесен
    А кога ще преасфалтираш разкопаните като при бомбардировка улици, бе, педераст?!!! И ти ли се научи бързо да крадеш?!!!
  • 14
    3
    аз
    абсолютно ненужен мост. на това малко езеро което се заобикаля за 5 мин пеша. кой гении го исмисли?
  • 17
    2
    Камен Филипов
    Все още всички дейности извършени до момента са незаконни. Смениха тона:” деликатна намеса в екосистемата на парка и минимално премахване на висока дървесна растителност.” ЩЕ СЕ СЕКАТ ДЪРВЕТА.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари