Заразяване с грип и с COVID-19 може да стане едновременно

0
Някои от симптомите на грип и COVID-19 са сходни и затова е необходимо да се направи съответното изследване
Някои от симптомите на грип и COVID-19 са сходни и затова е необходимо да се направи съответното изследване

 

Човек може да се зарази едновременно с грип и с COVID-19, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/

 Най-сигурният начин за предпазване е ваксинирането. И срещу двете инфекции има одобрени ваксини. Ваксините са доброволни и предпазват от тежко протичане на заболяването. Препоръката на Световната здравна организация е двете ваксини да се поставят през интервал от 14 дни.

Сезонният грип и COVID-19 са заразни респираторни заболявания, причинени от различни вируси. COVID-19 e инфекция с коронавируса SARS-CoV-2, идентифицирана за първи път през 2019 г., а грипът се причинява от инфектиране с различни грипни вируси. Сезонният грип е познат на медицинската наука отдавна.

Някои от симптомите на грип и COVID-19 са сходни и затова е необходимо да се направи съответното изследване. Симптоми на COVID-19 и на сезонния грип са: 

треска или втрисане, кашлица, задух или затруднено дишане, умора, възпалено гърло, течащ или запушен нос, мускулни болки или болки в тялото, главоболие, промяна или частична загуба на вкус или обоняние - по-характерно за COVID-19.

Противоепидемичните мерки спомагат за ограничаване на разпространението на двете инфекции. При коронавирусната инфекция отнема повече време преди заразените да проявят симптоми, а развилите заболяването са заразни по-дълго.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари