Заразените с коронавирус в Русенско минаха 7 000 души

1
През вчерашния ден са починали още трима мъже с положителен PCR тест за коронавирус
През вчерашния ден са починали още трима мъже с положителен PCR тест за коронавирус

Отново повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 за последното денонощие в област Русе.

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа са регистрирани 69 нови случая, а оздравелите са с 49 души повече или общо 118 за денонощието. Най-много нови случаи за последното денонощие са установени в община Русе – 54. От останалите 15 случая 9 са в Бяла, по 2 във Ветово и Иваново, както и по 1 в Две могили и Ценово. Без нови случаи са населените места в общините Борово и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7030, а излекуваните 5302. Активните случаи са 1382. Наблюдава се и още една положителна тенденция. Макар и бавно има лек спад на намиращите се на болнично лечение с коронавирусна инфекция. По последни данни към момента техният брой е 286 души. Въпреки това малко над 14% от всички хоспитализирани в региона или по-точно 41 души се намират в реанимация.

През вчерашния ден са починали още трима мъже с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 346, като 207 от тях са мъже, а 139 са жените. Всички те са на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва шестото си място по заболеваемост в страната след София (столица), Пловдив, Варна, Бургас и Плевен. След Русенско се нареждат областите Враца, Сливен, София и Стара Загора, като последните две са с еднакъв брой новозаразени – 59. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Смолян – 14.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари