Заради фалшив мед пада търсенето на български продукти на външния пазар

0
Според производител от Казанлък, много некачествен мед се изнасял като български
Според производител от Казанлък, много некачествен мед се изнасял като български

Според производител от Казанлък, много некачествен мед се изнасял като български

За това алармира производител от Казанлък на изложение в Русе.

Според Начо Иванов, много некачествен мед се изнасял като български, което отдръпвало чуждестранните купувачи, предаде КИС 13.

Практиката била да се купува евтин мед и към него да се добавя български, което разваляло крайния продукт. Това се отразявало на търсенето, обясни още Иванов, който има и преки наблюдения от промененото отношение към българския мед на външните пазари.

За разлика от други райони в страната, в Казанлък не се наблюдавали масови измирания на пчели, посочи още Начо Иванов. Имало обаче огромен проблем с работната ръка, тъй като хората не искали да работят, независимо от заплащането.

Въпреки че получава подкрепа от държавата, Начо Иванов смята, че средствата са недостатъчни. Пчеларите вече получиха компенсации заради войната в Украйна, като предстои да бъдат подпомогнати и по "de minimis".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари