Започват снимки на най-бляскавия филм за България

0
Най-очакваният документален проект за 2016-а година – филмът по албума „България в блясък – владетели, дворци, дейци на Третото Българско царство”.
Най-очакваният документален проект за 2016-а година – филмът по албума „България в блясък – владетели, дворци, дейци на Третото Българско царство”.

Официално беше открит снимачният период на вероятно най-очакваният документален проект за 2016-а година – филмът по албума „България в блясък – владетели, дворци, дейци на Третото Българско царство”.

Снимките започнаха в Двореца „Врана”. В някои от игрално-документалните сцени участва и самият цар Симеон.

Сюжетът на филма разказва за сложните династични връзки между българските владетели от Третото царство и монарсите на останалата част от Европа,  конструирането на модерната Българска държава, на връзката между Втората и Третата българска държава, на съхранената българска духовност, и общата ни история със страните от европейския континент. Във филма ще видим и никога непоказвани архивни кадри и снимки, предоставени от различни институции.

Бюджетът е в десетки пъти по-голям от обичайните за документално кино. Снимачните локации са от Санкт Петербург до Верона и от Лондон доВиена, както и, разбира се, всички дворци на България. Преди официалното стартиране на снимачния период в двореца “Врана” екипът се завърна от снимки в истанбулския квартал Сан Стефано, където в гид на творците се превърна кметът на общината – Бюлен Юртсевир.

Режисьор е Степан Поляков, сценарист - авторът на албума Тошо Пейков, а главен оператор Момчил Александров. Екипът е международен. Зад проекта стои Продуцентската компания FIVE STAR MEDIA GROUP. Сред официалните  партньори на продукцията са Община Русе, Министерство на отбраната, ОП „Туризъм” към Столична община, община Велико Търново, Царски дворецВрана” – Фонд за опазване на историческото наследство „Царь Борисъ и Царица Йоанна”, големи български и международни фирми.

Очаква се филмът да е готов в края на май 2016-а.

От петък всички заинтригувани ще могат да следят етапите в производството на филма в сайта bulgariavblyasakfilm.com

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари