Започва шестият ден на протести срещу Бойко Борисов

2
Протестиращи искат оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев
Протестиращи искат оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев

Протестиращи се събират за шести пореден ден в центъра на София с искане за оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев

По традиция сборният пункт на недоволните от управлението на държавата е в т. нар. триъгълник на властта в столицата - сградите на Министерски съвет, Президентството и Народното събрание.

Митингът вчера бе най-многолюден. Няколко хиляди граждани се събраха на мирен протест, като непрекъснато прииждаха и които постоянно скандираха "Оставка", "Мафия", "Мутри, вън!"

Първо стотици протестиращи граждани се събраха пред президентството със скандирания за оставка на правителството и главния прокурор, след това блокираха движението по бул. "Дондуков".

Демонстрации вече има и в други градове в страната - Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен.

Трима от най-изявените критици на властта, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, които организираха първия протест на 10 юли, призоваха гражданите да вдигнат национална стачка. Обявяваме стачна готовност, която ще продължи една седмица, каза пред множеството адвокат Николай Хаджигенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари