Започва изтеглянето на цистерните с амоняк край Пирот

1
За да започнат операцията, властите първо изчакват да изтече цялото количество газ от пробитата цистерна
За да започнат операцията, властите първо изчакват да изтече цялото количество газ от пробитата цистерна Снимка: БНТ / стоп кадър

За да започнат операцията, властите първо изчакват да изтече цялото количество газ от пробитата цистерна

Очаква се днес да започне изтеглянето на цистерните от релсите след катастрофата в Пирот. За целта, обаче, трябва да изтече цялото количество газ от нея.

Кризисният щаб в града реши да удължи извънредното положение докато композицията с опасните химикали не бъде изтеглена, предава БГНЕС.

Въпреки това от днес отварят детските градини и училищата в града. Затворени остават само трите училища в селата близост до инцидента.

В Пирот бяха отменени новогодишните тържества на градския площад, но замерванията показват, че няма риск за здравето на хората.

Част от магистралата за Белград остава затворена докато се нормализира ситуацията.

Железопътната линия, на която стана инцидента, също е затворена. Тя не е ремонтирана отдавна и това е една от вероятните причини за дерайлирането на влаковата композиция.

Данните от мобилните лаборатории на границата със Сърбия не показват опасни нива на амоняк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123
    Коя е Българската фирма от която е тръгнал товара ? По релси не са много фирмите, които могат да изпратят подобни товари. Стига сте мълчали а започвайте да давате обяснения.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари