Започна седмицата "Приказният свят на природата"

0

Пенчо Милков даде официален старт на седмицата на екоарт активностите „Приказният свят на природата“

Вчера, 14 септември 2020 г.,  г-н  Пенчо Милков – кмет на Община Русе, даде официален старт на седмицата на екоарт активностите „Приказният свят на природата“, която се провежда от 14 до 18 септември във Фоаето на Пленарна зала.

По време на връчването на специалния поздравителен адрес към СНЦ „Дунавско сияние“, г-н Милков, изрази своята неподправена радост, че на територията на Общината се инициират подобни образователно-културни събития, които популяризират опазването на природата и дават гласност на сериозните екологични проблеми.

Поредицата от инициативи започна с уникална ученическа изложба от над 300 фото-картини от проведения през май онлайн екоконкурс, посветен на Световния ден за опазване на околната среда.Специалният гост на изложбата бе г-жа Цеца Георгиева – председател на журито от екоконкурса и световно признат творец в областта на „Зеленото изкуство“. В своето експозе, тя направи предложение към общината и лично към кмета да съдейства за отпечатване на специална книга-албум, която да събере пъстроцветната  дъга от уникалните детски, но посвоему мъдри картини на малките творци-природозащитници.

На 15 септември екоактивностите продължават с: мултимедийна артпрезентация;разпространяване на картички с екопослания; творческо предизвикателство – Напиши своя слоган в защита на природата,  а на 16 септември /Сряда/ от 10:30 часа е флашмоб събитието „Рисувай природата“, посветено на Международния ден за опазване на озоновия слой.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари