Започна разчистването на терена за Летния куклен театър в Русе

5
Мястото, където някога се е издигал известният хотел „Ислях хане“, от години пустее
Мястото, където някога се е издигал известният хотел „Ислях хане“, от години пустее

Разчистването на терена, на който ще се изгради лятна сцена на Кукления театър в Русе, вече започна.

Мястото, където някога се е издигал известният хотел „Ислях хане“, от години пустее и е буренясало, предава Русе Медиа. Тъй като се намира в непосредствена близост до театъра, от културния институт получиха съгласие от Общинския съвет теренът да им бъде предоставен за временно ползване.

В момента върви кампания за набиране на средства за изграждане на лятната сцена. Идеята е да се направи сглобяема сцена, да има 100 седящи места и там да се правят представления за деца и родители. Стената отстрани към Кукления театър пък ще бъде изрисувана в 3D графити.

Културният институт получи терена за сpoĸ от 1 гoдинa, в ĸoятo apтиcтитe ca гoтoви дa peaлизиpaт oтĸoлeшнaтa cи мeчтa зa coбcтвeнa cцeнa пoд звeздитe. Те ce нaдявaт пpaвoтo нa пoлзвaнe дa бъдe пoднoвявaнo пepиoдичнo.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    до 4
    Явно не си внимавал в час по български, иначе няма да правиш елементарни правописни грешки.:) А и смисилит на написаното е толкова верен. От Делиормана ли си?
  • 5
    4
    До всички
    Явно нямате деца и още по явно е , че не ги водите на куклен театър , иначе щяхте да знаете че кукления театър е доста запълнен и по някога няма места !
  • 9
    3
    до 2
    Прав си, но да си виждал циганин на театър или опера?:) За белите деца питах, за белите! Тия дни мина информацията, че от родените преди 7 години в Русе, в първи клас ще се запишат с 25% по-малко, другите са се изнесли.
  • 8
    2
    До 1:
    О-о-о-о-о, русенец, не се притеснявай – циганките снасят по 9 - 10 хлебарки!
  • 6
    1
    русенец
    А деца откъде?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари