Започна преименуването на училищата в Русе

0
От 1 август влезе в сила новия Закон за предучилищното и училищното образование.
От 1 август влезе в сила новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Започна преименуването на училищата и детските градини в Русе според новия държавен стандарт за образователните институции.

Средното общообразователно училище (СОУ) вече ще се изписва средно училище (СУ).

Езиковите гимназии (ЕГ), математическите и природо-математическите гимназии (МГ и ПМГ) стават профилирани гимназии (ПГ). Това ще доведе до промяна и на училищния печат, банковите сметки на учебните заведения и трудовите договори на учителите. Наименованията на основните училища остават непроменени.

От 1 август влезе в сила новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Учениците и децата в предучилищна възраст ще имат електронни досиета или т.нар. лични образователни дела от новата учебна година. В тях ще се отразява цялата информация за процеса и резултатите на обучението на всеки ученик, както и подкрепата за личностното развитие, постиженията, наложените и отменените наказания, издадените документи, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

В ученическата книжка вече няма да има „забележки“, а „отзиви и информация“, които ще мотивират учениците в учебния процес. Учителите пък ще въвеждат данните за учениците в електронен дневник след въвеждането на националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари