Започна източването на горивото от дерайлиралите цистерни

0
До момента е прехвърлено половината количество бензин
До момента е прехвърлено половината количество бензин Снимка: Мариана Трифонова / btvnovinite.bg

До момента е прехвърлено половината количество бензин

Започна източването на горивото от цистерните, които дерайлираха вчера край Ветово. До момента е прехвърлено половината количество бензин. На място продължават да работят и експерти от Националния борд за разследване на произшествия в транспорта, информира bTV.

Товарната композиция вече е изтеглена от жп линията, като са останали само дерайлиралите цистерни. Мястото на катастрофата продължава да е отцепено, но няма опасност за близките населени места.

От националния Борд за разследване на произшествията в транспорта съобщиха, че са отправили искане за допълнителни експертизи, които да изяснят причините за инцидента. Версиите, по които се работи, засега са три.

От гледна точка на измерване на железния път на мястото на дерайлиране, съответно подвижния състав шестия вагон, който се установи по ред на дерайлиране и съответно режима на возене. Скорост превишена няма, не мисля, че има към тоя етап, поне от устните потвърждения на локомотивните бригади. Скоростта е варирала от 16 до 20 км“, заяви Бойчо Скробански, зам.-председател на Националния борд за разследване на произшествия в транспорта.

Направена е организация тази нощ да се работи, докато не се източат трите цистерни, които са най-рискови. Включително с колегите от превозвачите, с фирмата, която ни осигурява помпа и логистиката на източване, вагони, локомотивни бригади, локомотив“, каза Борислав Аврамов, главен ревизор в НКЖИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук