Започна изготвянето на план-приема за гимназиите в област Русе

0
Председателят на Русенската стопанска камара заяви, че бъдещите работници излизат неграмотни от училищата и нямат никаква дисциплина
Председателят на Русенската стопанска камара заяви, че бъдещите работници излизат неграмотни от училищата и нямат никаква дисциплина Видео: КИС 13

Започва изготвянето на държавния план-прием за 8-и клас в област Русе за следващата учебна година.

Организацията на дейностите за планиране и утвърждаване бяха обсъдени днес на заседание на постоянната комисия по образование.

Приемът ще бъде съобразен с броя на децата, които завършват средно образование, заявките на директорите за разкриване на паралелки по специалности и потребностите на бизнеса от кадри за пазара на труда, информира Кис 13.

Според председателя на Русенската стопанска камара /РСК/ има много пречки пред бизнеса да наема квалифицирани кадри. От РСК заявиха още, че са отворени към професионалните гимназии и могат да предоставят обучение на учениците с практика по предприятията.

От друга страна от бизнеса се очаква да започне да предлага по-добри условия, за да наема и да задържа квалифицирани кадри.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари