Заплатата на един депутат вече надхвърля 8000 лева

0
С близо 14% скачат депутатските заплати
С близо 14% скачат депутатските заплати Видео: NOVA

Възнаграждението на един народен представител надхвърля 8000 лева

С близо 14% скачат депутатските заплати,  предаде NOVA.

По този повод журналистът Таня Петрова заяви, че те са обвързани със средните в обществения сектор. "Нормално е когато носиш отговорност на висок пост, да получаваш и висока заплата. Проблемът е, че средната работна заплата е замазващ показател, тъй като има региони, в които далеч не е обявената - 1872 лв. Например 1000 лева е във Видин", сподели тя. 

Заплатата на един депутат надхвърля 8000 лева. "Има страшно големи разлики в регионите. Част от обществото не може да проумее как някой има толкова много, докато друг едва скалъпва двата края. Много старо съотношение са депутатската заплата да е 3 пъти по-висока от средната за обществения сектор", обясни журналистът.

Относно имуществените декларации Петрова посочи, че ще е по-интересно с какви притежания ще излязат от властта. "Не е хубаво нито да са твърде бедни, нито твърде богати. Не вярвам, че декларирането е ефективен механизъм за проследяване на придобитите доходи. Нужни са много по-сериозни проверки", смята журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари