Заплашиха Сотир Цацаров с разтрел

0
Извършената проверка показва, че степента на опасност е висока
Извършената проверка показва, че степента на опасност е висока

Главният прокурор Сотир Цацаров действително е получавал заплахи за живота си, потвърдиха днес от държавното обвинение пред „Всеки ден".

По-рано в. „24 часа" разкри, че той е получил анонимно предупреждение, че ще се посегне на живота му.

Заканите за убийство са няколко. Те са започнали още през лятото, но техният източник все още не е известен. Заплахите станали интензивни през последните седмици, в които се гледаха промените в конституцията. Предупрежденията са отправяни по телефон, мейл и по пощата.

Писмата са налепени с букви от вестници. По този начин по-трудно се идентифицира подателят. Общият брой на изпратените закани е около 20, твърди наш източник. Общото им послание е, че публичните прояви на главния прокурор се следят и той ще бъде разстрелян.

Още при първия подаден сигнал от МВР са започнали разследване. Извършената проверка показва, че степента на опасност е висока. От НСО моментално предложили да бъде засилена охраната на Цацаров. Главният прокурор обаче отказал категорично.

Спецченгета припомнят, че Цацаров не е първият обвинител, получил заплахи за живота си.

През последните 25 години заканите срещу главния прокурор се превърнаха в своеобразна традиция. „Нормално е първият обвинител в държавата да има много врагове. Работата му е в това да вкара лошите момчета в затвора, а те не са доволни от това. Колегите обаче винаги са съумявали да предотвратят подобни инциденти", коментира високопоставен криминалист.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари