Запалени стърнища в Румъния са причинили задимяването в Русе

0
Какви мерки предприеха от Областна администрация - Русе
Какви мерки предприеха от Областна администрация - Русе Снимка: Областна администрация - Русе

Какви мерки предприеха от Областна администрация - Русе

Множество сигнали за задимяване и неприятна миризма получи областният управител Данаил Ковачев днес от русенци. Разтревожени жители на града сигнализираха в администрацията за едри сажди и остра задушлива миризма на дим. Ковачев със съдействието на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева проведи разговор с ръководството на Окръжния инспекторат за извънредни ситуации „Влашка“ в северната ни съседка. От разговора стана ясно, че се касае за запалени стърнища на територията на окръг Гюргево. По-точно пожарът е локализиран в община Малу, която се намира на около 16 км. от гр. Гюргево. На място са изпратени два специализирани автомобила и екипи, които се опитват да овладеят ситуацията. По последни данни пожарът е почти потушен, но за задимяването на Русе благоприятства и силният вятър, пишат от Областна администрация - Русе.

Областният управител Данаил Ковачев счита, че са необходими по-сериозни мерки за прекратяване на вредните практики на изгаряне на стърнища, защото често водят до трансгранично замърсяване на въздуха. Ковачев проведе разговори и с компетентните институции от региона, като по данни на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението на територията на Русе няма пожари, които биха могли да са причина за задимяването, неприятните миризми и появата на сажди от растителен произход. Актуалната ситуация беше обсъдена и със заместник-кмета по комунални дейности на Община Русе Димитър Недев, който също е сезирал компетентните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    12
    русенец до 11
    Прав си, никой не вярва на Менчо Пилков. Преди 4 години развеждаше по телевизионните студия съпругата си Боряна и трите си деца. Още тогаа видях, че децата бяха наплашени от него. Това не бяха щастливи деца. А децата са естествени, те не могат да се преструват. Боряна горката умело играеше ролята на съпруга, но либиеца й се "отблагодари" подобаващо. Той обеща и са чист въздух, но нищо не направи. Но ние знаем какво трябва да направим - мощен шут след 3 седмици. Балотаж между който и да е друг, но не и с нашия либийски осеменител
  • 6
    11
    Манчо
    Чиста проба лъжа на Пенчо Милков. Някой вярва ли му?
  • 0
    10
    Няма се плашите
    69 и всичко ще е наред. Какво е 69 ли? Ми питайте новата кандидат феодалка. Може и да е 69-а рецепта от рецеп турни ка на РСВ
  • 3
    9
    КВО
    какво искат да направят те ли да угасят пожара в Румъния?
  • 8
    8
    Фатмак
    Кво да направят областния СОТаджия и Недю Зарзавата?! Хвани единия (карикатура на губернатор), удари другия (псевдокмет)! Жалка картина! Каквато ни е централната власт, такава и местната!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари