Запалени отпадъци до Американското пазарче вдигна пожарната на крак

0
До намесата на огнеборците не е се е стигнало тъй като граждани са успели да изгасят своевременно запалването
До намесата на огнеборците не е се е стигнало тъй като граждани са успели да изгасят своевременно запалването

Вчера екипите на РДПБЗН - Русе са реагирали на три сигнала за инциденти. Противопожарен автомобил от Втора РСПБЗН около 21:30 часа е изпратен по сигнал за запалени отпадъци в района на Американското пазарче в Русе. До намесата на огнеборците не е се е стигнало тъй като граждани са успели да изгасят своевременно запалването.

Лъжлив сигнал за пожар е вдигнал на крак беленските огнеборци снощи.

Сигнал за пожар в село Полско Косово е постъпил в 22:27 часа. Съобщението било за горящи сухи треви и храсти в района на гробището в селото. Веднага е изпратен екип от РСПБЗН – Бяла, но при пристигане на място горене не е открито.

Също снощи е станал пожар в къща в русенския кварта Средна кула. За времето от 20:59 до 23:45 часа на 18.11.2015 г.,  два екипа от  Първа РСПБЗН-Русе, са гасили възникнало горене в покрив на необитаема къща. Произшествието е станало на ул. Вършец в квартала. При пристигане на място е установено, че гори покривната конструкция на къщата и складирани в нея дрехи и други домашни предмети. Сградата е необитаема и с изключено електрозахранване. Екипите са използвали около 9 тона вода, за да потушат пожара.

При инцидента са нанесени щети на 70 кв.м от покрива, изгоряло е и домашно имущество. Най-вероятно причина за пожара е станало небрежно боравене с открит огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари