Замразяват цените на ориза и яйцата в Северна Македония

0
Решението за цената на яйцата е третото решение на правителството за замразяване на цените след тези за хляба, тестените изделия и млякото и млечните продукти
Решението за цената на яйцата е третото решение на правителството за замразяване на цените след тези за хляба, тестените изделия и млякото и млечните продукти

Износът ще бъде ограничен, заяви министърът на икономиката Крешник Бектеши

На утрешното заседание на правителството на Република Северна Македония ще бъде взето решение за замразяване на цените на ориза и яйцата на стойността, която беше в сила през този месец, съобщи на пресконференция министърът на икономиката Крешник Бектеши, предаде БТА.

Той посочи, че процентът за износ ще бъде ограничен, за да остане достатъчно количество от продуктите за вътрешния пазар.

Решението за цената на яйцата е третото решение на правителството за замразяване на цените след тези за хляба, тестените изделия и млякото и млечните продукти. Тогава с решение на правителството беше премахната субсидираната електроенергия за фирми от хранително-вкусовата промишленост.

Две минимални работни заплати са необходими, за да се покрие малката потребителска кошница в Република Северна Македония и тези данни са използвани, когато правителството взима мерки, съобщи на пресконференцията Бектеши. Той уточни, че в резултат на мерките, предприети от правителството за намаляване на цените на основните хранителни продукти, както и за намаляване на цените на енергийните продукти, през последните няколко месеца инфлацията в страната непрекъснато намалява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари