Заместник-министърът на труда на посещение в Русе

0

На 28.09.2017 г. в Зала 1 на Областна администрация Русе областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговите заместници г-н  Валентин Колев и г-н Свилен Иванов проведоха работна среща с г-жа Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика и нейния екип.

Темата касаеше демографските и социални проблеми на национално и регионално ниво.

Г-н Григоров сподели, че преодоляването на демографската криза ще насърчи инвестирането на повече средства в районите с постепенно намаляващо население като по този начин ще се затвори спиралата обезлюдяване – спад на инвестициите и изоставане на съответния регион. Това би намалило различията между отделните региони.

По време на срещата бяха обсъдени приложими за региона форми на взаимодействие и партньорство в социалната сфера, както и конкретни идеи за повишаване на жизненото равнище на населението. Бяха презентирани и възможности за ограничаване неравенствата в обществото чрез воденото на социално-отговорен бизнес и националната политика в областта на социалната икономика.

След проведената дискусия, експерти от страна на министерството на труда и социалната политика ще очертаят силните и слабите страни и ще систематизират насоки за действие, целящи повишаване на жизненото равнище и справяне с демографския проблем.

Предложенията от днешната инициатива ще станат част от разработваната от министерството на труда и социалната политика  „Регионална демографска стратегия“, чиято цел е подобряване на неблагоприятните демографски тенденции.     

Сред участниците в събитието бяха представители на местната, изпълнителната власт, неправителствения сектор и граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари