Борислав Българинов: Не идвам да гоня някого, а да работя!

3
Галин Григоров напускал поста си "с високо вдигнато чело, с честното си име и с достойнство“
Галин Григоров напускал поста си "с високо вдигнато чело, с честното си име и с достойнство“ Видео: Русе Медиа

Новият областен управител на Русенска област Борислав Българинов тази сутрин официално встъпи в длъжност.

Малко преди 9 часа той бе посрещнат на входа на сградата на Областна администрация от досегашния областен Галин Григоров, заместниците му Валентин Колев и Свилен Иванов и главния секретар Симеон Иванов.

Преди да предаде поста, Галин Григоров направи кратка равносметка на свършеното от него и екипа му през четирите години начело на областната администрация. Той сподели, че правомощията на един областен управител не са големи, но пък има много отговорности. „Напускам поста с високо вдигнато чело, с честното си име и с достойнство“, заяви той, предава Русе Медиа.

Като свършена работа Григоров отчете ремонтите на инфраструктурата от републиканската пътна мрежа, спечелените проекти по линия на трансграничното сътрудничество с Румъния. Една от най-големите му гордости е, че проектът за втори мост над река Дунав при Русе вече е припознат като приоритетен от правителствата. И пожела на наследника си на поста да продължи да работи в тази посока, както и да направи първа копка на бъдещата магистрала Русе-Велико Търново. Григоров благодари на всички държавни институции, с които е работил, на екипа си и зам.областните управители Свилен Иванов и Валентин Колев.

Борислав Българинов на свой ред благодари за свършената работа към настоящия момент от ръководството на областната управа и цялата администрация. „Това, което е започнато, ще бъде довършено, поне до момента, в който аз съм областен управител. Не идвам с реваншизъм, да гоня някого, да сменям, идвам да работя. Смятам, че в национален план трябва да бъде променено управлението и затова първо като задачи е подготовката на изборите, които досега в Русенско са били подготвени винаги отлично, и същевременно управлението на кризата КОВИД-19, заедно с текущите задачи“, каза Борислав Българинов.

Зам.-областните управители засега остават, следващата седмица служебният премиер ще назначи нови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари