Борислав Българинов: Русе има нужда от нова визия и нови туристически продукти

3
Областният управител представи вижданията си за насърчаване на туризма в региона
Областният управител представи вижданията си за насърчаване на туризма в региона

Областният управител представи вижданията си за насърчаване на туризма в региона

Русе и регионът имат нужда от нова визия и нови туристически продукти. Необходимо е да се поставят ясни цели и да се предприемат навременни мерки. Трябва да се наблегне на силна маркетингова кампания, която да привлече чуждестранните туристи тук.“, заяви Борислав Българинов пред заместник-министъра на туризма Мария Белколева.

Той бе категоричен, че е крайно време да се работи по-активно и да се промотират възможностите за туризъм. Според него обаче трябва да се помисли и за съчетаване на разнообразни видове туризъм, така че хората да бъдат удовлетворени като напускат съответната дестинация.

„Така ще накараме избралите да почиват тук да повторят отново. Досега никой не си е задавал тези въпроси и нищо не се е случвало както от страна на държавната, така и от местната власт.“, коментира още Българинов. Той представи пред заместник-министъра вижданията си за насърчаване на туризма в региона. Идеята е да се направи карта на възможните дестинации в района на Русе – Гюргево.

Обмисля се и включването на други области, като по този начин се цели създаването на подробна карта, даваща достатъчно детайлна информация за туристическото богатство в Русенско.

„Всички комуникационни канали трябва да се ползват, за да могат повече хора от страната и чужбина да научат за възможностите, които предоставя регионът.“, категоричен бе Българинов.

Работи се и по изготвянето на общ събитиен календар между област Русе и Гюргево в контекста на евентуалното обявяване на 2022-а за година на туризма в еврорегион Русе – Гюргево. По този начин ще се изведе цялостен образ на еврорегиона и повече хора ще започнат да го приемат като едно цяло. С подкрепата на Министерството на туризма ще бъдат заснети и няколко кратки видеоклипа за Русенско. Дискутират се и варианти за монтиране на билбордове в страната, представящи всеки от туристическите региони. Ще се разработи и маркетингова стратегия насочена към развитието на региона.

В срещата участваха още заместник областният управител Синан Хебибов, началникът на отдел „Регионално развитие“ Надежда Шанова, основният експерт в сферата на международните дейности и туризма Вероника Гечева, както и Катя Първанова от дирекция „Програми и проекти в туризма“ в Министерството на туризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари