Заловиха бежанци край Пловдив

0
Комуникацията с тях била доста трудна, но чрез преводач било изяснено, че 40 от мъжете са от Афганистан, а един е от Йордания
Комуникацията с тях била доста трудна, но чрез преводач било изяснено, че 40 от мъжете са от Афганистан, а един е от Йордания

42-а мигранти заловиха тази нощ край Пловдив, стана ясно от извънреден брифинг на прокуратурата в Пловдив

Под ръководството на Районна прокуратура в Пловдив се води досъдебно производство за това, че въпросният господин е транспортирал в границите на страната 41 лица. Наказанието, което законът предвижда е затвор от 1 до 6 години и глоба до 20 000 лева. Повече яснота по установената фактическа обстановка ще имаме скоро, заяви говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев, предава Монитор.

Той уточни, че делото е образувано буквално преди няколко часа. Установено е, че шофьорът на 42 години е взел бежанците от свиленградско село и срещу заплащане е трябвало да ги откара до бензиностанция в района на София.

Заловените бежанци са мъже и са в добро състояние. Били са возени в микробус "Пежо Боксер" тип фургон и никой от тях не е пострадал. 38 от бежанците са били в микробуса, а трима са били на предната седалка.

Предприети са организационни мерки да бъдат настанени в Миграционен център. Осигурили сме им вода и храна, каза Илиев.

Комуникацията с тях била доста трудна, но чрез преводач било изяснено, че 40 от мъжете са от Афганистан, а един е от Йордания.

В момента бежанците са в Районното управление в Раковски. Илиев уточни, че още един случай със заловени мигранти има. Били са открити в камион с българска регистрация. Камионът е тръгнал от Бурса, Турция и е спрял в Одрин за няколко часа. Когато е пристигнал в Индустриалната зона в Куклен, отворил вратата на ремаркето. При шофьора е бил и охранител на зоната. Тогава те са видели двамата мигранти. Установили са, че те са сирийци и са се качили в ремаркето в Одрин без знанието на шофьора. Целта им е била да се доберат по някакъв начин до Германия. Разследването се води срещу двамата, които са минали през границите ни без разрешение. Съпричастност на шофьора не е установена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари