Заловиха 12 нелегални мигранти в Харманлийско

0
Румънец се опитал да прекара мигрантите през България
Румънец се опитал да прекара мигрантите през България Снимка: ОДМВР - Хасково

Румънец се опитал да прекара мигрантите през България

Униформени служители заловиха и задържаха 12 нелегални мигранти в харманлийското село Българин, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково. Вчера сутринта на изграден контролен пропускателен пункт в селото е преминал автомобил с румънска регистрация.

Полицейските служители са забелязали, че в колата са пътували твърде много хора и са я последвали. На 500 метра след селото са я спрели и установили, че в автомобила има 12 чужди граждани без документи за самоличност. С помощта на преводач, мъжете на възраст между 14 и 27 години са се самоопределили за сирийци. Румънският водач, на 37 г., е задържан с мярка на прокуратурата до 72 часа и му е повдигнато обвинение, а мигрантите са настанени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, допълват от полицията.

Последно група нелегални мигранти бе открита в региона, в изоставена застава край граничното тополовградско село Присадеца, по време на бушуващия голям пожар в Сакар планина в началото на септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари