Закопчаха още петима корумпирани митничари

0
5 часа стоя затворен ГКПП Капитан Андреево заради спецакцията
5 часа стоя затворен ГКПП Капитан Андреево заради спецакцията Видео: BGNES Agency

По време на акцията на специализираното звено "Антикорупция" са задържани още 5-ма души, които са митнически служители на ГКПП „Капитан Андреево“.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг във връзка с акцията на специализирано звено „Антикорупция" на ГКПП „Капитан Андреево“, при която по-рано бяха задържани 4 гранични служители. Арнаудова уточни, че става въпрос за редови митнически служители. По думите ѝ в момента с предварително разрешение на съда, се извършват и продължават претърсвания на 14 адреса на територията на четири града от област Хасково, информира Агенция "Фокус". 

Румяна Арнаудова обясни, че разследването и днешната планирана операция са започнали в 06.00 часа сутринта. Румяна Арнаудова обясни, че до края на планираните процесуално-следствени действия, прокурорите, които са на място са планирали задържане на повече от 14 лица.

По думите ѝ след преценка на всички обстоятелства, в рамките на утрешния ден и преди да изтекат 24 часа задържане, прокурорите ще преценят на кои лица да бъдат повдигнати обвинения и кои да бъдат задържани за срок от 72 часа.

Специализирана полицейска операция затвори за близо 5 часа най-големия граничен пункт у нас ГКПП “Капитан Андреево”, предаде БГНЕС.

Задържани са четирима гранични служители на “Гранична полиция”, които работят на самия пункт и не заемат ръководни постове в МВР, потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Заради спецоперацията движението през пункта бе спряно около 6,30 часа тази сутрин. Преминаването на автомобилите бе преустановено и в двете посоки. Образува се и опашка от тирове от около 5 км. Колите се насочваха през други гранични пунктове с Турция – Лесово и гръцкия Кастанес. Образувалите се опашки изнервиха шофьорите. Водач от Хасково се оплака, че стои на границата вече 5 часа. Повечето от чакащите не знаеха какво се случва. Трафикът бе пуснат едва около 11 часа, когато движението през Капитан Андреево бе възстановено и в двете посоки.

Вижте повече във видеото:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари