Оставиха в ареста шофьора, заловен с марихуана за 2 милиона лева

1
До 20 години затвор грозят Мустафа Алтънай
До 20 години затвор грозят Мустафа Алтънай Снимка: Николай Грудев / БТА

До 20 години затвор грозят Мустафа Алтънай

Състав на Хасковския окръжен съд наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо австрийския гражданин от турски произход Мустафа Алтънай (44 г.), заловен със 145,11 кг. марихуана на стойност 2,321 млн. лева на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщи БТА.

Случаят е от 10 август, когато при проверка на камион с румънска регистрация, излизащ от България за Турция, наркотикът бе намерен в пет сака и девет кашона в товарното помещение зад палетите с декларираната стока.

Според съда съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той не е български гражданин и няма адресна регистрация у нас. Същият многократно е преминавал през границите на страната, наясно е с режима на преминаване и няма трайна уседналост на територията на страната, което налага взимането на най-тежката мярка за процесуална принуда.

От съда освен това припомниха, че ако Алтънай бъде признат за виновен, го грози наказание "Лишаване от свобода" от 15 до 20 години и "Глоба" от 200 хил. до 300 хил. лева.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативния съд в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари