Закопчаха корумпирани полицаи, занимавали се със силово събиране на дългове

0
Полицаите били задържани веднага щом взели бутафорните пачки
Полицаите били задържани веднага щом взели бутафорните пачки

Двама столични полицаи, които се занимавали със силово събиране на дългове, бяха закопчани при специализирана акция в Перник. Операцията се провела, след като на 14 юли около 15 часа в районното в миньорския град се появил притеснен човек.

Той обяснил, че трима души, които не познава, му се обадили по телефона и му заявили, че са изкупили негов дълг в размер на 84 хил. лева от трето лице. Мъжете му казали, че ако още същия ден не им брои 42 хил. лева, ще се случат „неблагоприятни събития за неговото здраве”. Незабавно била уведомена и районната прокуратура в Перник, която се включила в разследването. Екипът решил да бележи банкноти на обща стойност 200 лева и да ги постави в торбичка с други фалшиви пари, така че да изглежда, че в нея има исканата сума.

Разследващите накарали изнудвания да се обади, че е приготвил парите. Последвала неколкократна смяна на местата за срещата. Опитните ченгета, които знаели, че може да им готвят капан, все се обаждали в последния момент, че са се преместили. Екипите, които се заели със залавянето им обаче също сменяли постоянно позициите си. Така накрая било уточнено окончателно място за срещата. Тя се състояла около 20 часа. Щом длъжникът предал торбичката с белязаните банкноти, цивилните полицаи изскочили от колите и иззад близките сгради и арестували изнудвачите. Оказало се, че двама от тях са полицаи от София. Единият работел в група „Опазване на обществения ред” към Шесто районно управление в София, а другият в „Полицейски сили за охрана” към Столичната дирекция на полицията. Те са с инициали Кр. М и И.Д. С тях бил задържан и перничанин, който същ участвал в изнудването

По време на задържането служителите на реда открили в колегите си и две служебни полицейски карти, както и 3 радиостанции, които били включени на честотата на пернишката полиция. Предполага се, че те са подслушвали, за да видят дали някой им крои капан. Координацията по операцията обаче била провеждана по секретна чистота.

И тримата задържани вчера са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за 72 часа от прокуратурата. Предстои внасяне на искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.По време на разпитите полицаите не оказали никакво съдействие на колегите си. Те мълчали през цялото време.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари