Закани за линч към майката на Викторио

1
Клетви, присъди, обиди докарват жената до срив
Клетви, присъди, обиди докарват жената до срив Снимка: Кадър Нова телевизия

Пазят семейството на охранителя

Възрастната жена приета в болница след лавина от закани

Клетви, присъди, обиди и закани за линч се сипят по адрес на майката на убиеца Викторио, разстрелял 23-годишната си съпруга Дарина и дъщеричката им Никол, на 1 годинка. Десетки непознати обвиняват съсипаната баба за това, че е отгледала син, който е посегнал на невинното бебе и майка му.

Обвиненията срещу Александрова докарват до пълен срив жената, която в сряда рано сутринта е отведена с охрана и линейка на сигурно място от дома си, разказаха съседи на семейството, предаде "България Днес" .

Те са категорични, че родителите на Викторио са сплотено и добро семейство и са правели всичко възможно да закрепят отношенията между Дарина и сина си. Бабата обожавала внучката си Никол и случилото се с детето я е съсипало. Близките й се опасяват, че може да се случи необратимото след непоносимата мъка от загубата на бебето.

Междувременно Софийска градска прокуратура повдигна три обвинения на Викторио Александров, който уби приятелката си и детето им в жилището, където доскоро живеел в квартал "Надежда". Той ще отговаря както за двойния разстрел, така и за принуда спрямо таксиметровия шофьор, когото отвлече в опит да спечели време след престъплението.

Викторио влита в апартамента в понеделник на обед със законния си пистолет, който има като сотаджия. Стреля във врата на Дарина, след което грабва детето и хуква да бяга. Екшънът трае около 5 минути. По-късно с дуло, опряно в главата на таксиджията, обикаля близо час около София и слиза с плачещото си момиченце в тъмна гориста част край Горни Богров. Там убива детето си и се опитва да сложи край на живота си, но ръката му трепва и куршумът само одрасква челото му.

Викторио е в съзнание и е дал обяснения пред ченгетата късно във вторник. Твърди, че не помни нищо за убийствата. Спомнял си само как се разхожда в Северния парк с детето и се вози в автобуси с него.

След неуспешен опит за самоубийство Викторио Александров е в „Пирогов“ без опасност за живота. Назначени са експертизи, от които зависи дали ще бъде преместен от болницата в ареста.

Мярката му за неотклонение ще бъде гледана днес, като прокуратурата иска постоянен арест. Очаква се и психиатричната експертиза, която ще определи дали е невменяем и от която зависи дали ще бъде съден, или пратен в лудница.

Готова е аутопсията на момиченцето и майка му Дарина. От нея става ясно, че детето не се е хранило от обяд в деня, преди да издъхне. Отишло си е с празно стомахче, а бащата казва след като е закопчан, че искал да вземе Никол със себе си неясно къде.

"През последната година Викторио се затвори и ограничи контактите си. Имаха проблеми с Дарина и той лично е споделял за тях. И скандали имаше, нищо че не се твърди обратното. Той искаше да сключат граждански брак, а тя - не. Казваше, че първо трябва да завърши, но истината е, че родителите й не разрешаваха двамата да бъдат заедно", разкри приятелка на Викторио, която го познава от години.

Служители в СОТ-а, където Викторио работи, си спомнят, че миналата година той е отличен и даден за пример във вестника на охранителната фирма, след като успешно овладява ситуация след сигнал, подаден от Студентски град. След това изпада в тежка депресия. Наскоро е викан при шефа на фирмата и мъмрен за това, че носи тениска на Специализиран отряд за борба с тероризма - МВР (СОБТ). Не е ясно дали Викторио се е правил на барета в работно време или и след това, но отнася мъмрене, защото създава грешно впечатление и уронва авторитета на службата.

Стара травма

Раздяла с предишно гадже докарва Викторио до тежко състояние в тийнейджърските му години разкрива шефът на СДВР. Тогава той е издирван от близките му, след като изпада в отчаяние, когато изгората му го зарязва. Изоставеният Викторио скита с часове около стадион в Елин Пелин. Затова и ченгетата го издирват и там, след като майката на Дарина открива дъщеря си мъртва и подава сигнал в полицията, че малката Никол липсва от дома им в "Надежда" около 17 часа.

Викторио се изнася от жилището на Дарина миналия четвъртък след скандал. Отново я натиска за брак и този път Дарина заявява, че не иска той да има връзка с нея и дъщеря им. На следващия ден Викторио подава жалба в полицията, че Дарина е охладняла към него и с това го тормози психически. В събота и неделя родителите на Дарина спят при нея, защото тя им споделя, че се страхува от реакциите на полуделия баща. В крайна сметка в понеделник се стига до фаталния край на семейната драма.

Погребват ги в бели рокли

Дарина и дъщеричката й Никол ще бъдат погребани в бели рокли. Това съобщи приятелката й Валерия, която призова да спрат обвиненията от непознати към почернените родители.

"Спрете да пишете глупости и оставете родителите и ние, техните близки и приятели, да изпратим Дарина и Никол в последния им земен път подобаващо... спестете ни некомпетентността!!! Двете ще бъдат погребани в бели рокли, като булка, която Дари не можа да бъде, и Никол - като шаферка на майка си, която също не доживя да стане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари