„Захлебването” на граждани, фирми и медии, заедно с мачкането на опозицията е откровен фашизъм!

2
Мариян Димитров направи питане на тема медийната политика на Община Русе
Мариян Димитров направи питане на тема медийната политика на Община Русе

Правя изказване относно сключените договори от Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух” за реклама и медийни услуги през 2014 г., 2015 г. и 2016 г.   

Във връзка с това искам да задам следните въпроси:

На принципа на директното договаряне, колко и кои договори за реклама и получаване на медийни услуги от печатни издания, електронни сайтове и радио и телевизионни медии са сключили до 15 април 2016 г. Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух”?  Кои са медиите и каква е стойността на всеки един договор поотделно?

На принципа на обявяване на обществена поръчка, колко такива и кои договори са сключени ?  Кои са медиите и каква е стойността на всеки един договор поотделно?

Поводът да задам тези въпроси е следния:

На 16 юли 2015 г. на заседание на Общински съвет – Русе отправих питане до кмета Пламен Стоилов във връзка със сключен Договор за реклама от 9 април 2014 г. между Община Русе и Сдружение „Граждански съвет” на стойност 3 600 лв. за осигуряване на реклама чрез поставяне на банера на общината в интернет страницата на сдружението, който да препраща към официалния сайт на Община Русе. Шестият ми въпрос беше: „Колко други подобни договори за реклама са сключени за периода от 2011 г. до юли 2015 г., с кои контрагенти и на каква стойност, по отделно и общо?”. Отговорът на кмета /той пак отсъстваше/ беше прочетен от зам. кмета г-жа Наталия Кръстева, която смело заяви: Община Русе няма други договори със същия предмет!”.

Тъй като имах съмнения, че сключеният договор за реклама е неизгодна за общината сделка - съгласно чл. 220 от НК, на 20 август    2015 г. подадох сигнал до Окръжна прокуратура Русе с молба за извършване на предварителна проверка по договора. От издаденото на 3 февруари 2016 г. ПОСТАНОВЛЕНИЕ констатирах, че през април   2014 г. са сключени и други договори за същото, но с други изпълнители – „Акцент БГ” за 3 600 лв., „Нетуркс България” за 3 600 лв., „Топ новини” за 4 320 лв. и „Бранд ПР” за 5 760 лв. През 2015 г. са сключени още четири такива договора, като три от медиите се повтарят. Очевидно е, че на лъжата краката са къси!

Точно по това време една русенска медия, която няма договор за реклама с Община Русе написа, че голямата част от русенските медии се „захлебват” за да хвалят кмета Пламен Стоилов и „ГЕРБ”, пазейки ги от основателните критики на данъкоплатците и осигурявайки им медиен комфорт. Пак с чужда пита си правим помен!

Месец преди предизборната кампания през 2015 г. една зависима медия свали готовия си репортаж с вицепремиера Ивайло Калфин, а друга подобна медия не излъчи направеното с мен интервю през януари 2016 г., относно безплатното пътуване за учениците и пенсионерите!

Това са вредните невидими резултати, поставящи България на  113 място в класацията по свобода на медиите! Това е изключително голямо надграждане на тоталитарното управление в България! „Захлебването” на граждани, фирми и медии, заедно с мачкането и унищожаването на друго мислещите и опозицията е откровен фашизъм!

Ще се примирим ли с това, дами и господа общински съветници?!

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари