Загина работник, а фирмите се правят на "ударени"

0

Работник загина, след като падна в асансьорна шахта на новострояща се сграда в столичния квартал “Младост 3”.

Инцидентът стана около 9,50 ч, а от фирмите, работещи на обекта, отрекоха 45-годишният мъж да е техен служител, пише 24 часа.

Строителят бил на 4-ия, последен, етаж на сградата, когато полетял надолу в строящата се асансьорна шахта. При падането получил фрактура на двата крака, счупили се и ребрата му. Едно от тях нанесло смъртоносната рана на мъжа, като пробило аортата му.

Хора, работещи на обекта, коментираха, че сградата е обезопасена и най-вероятно човекът се е подхлъзнал. На въпрос дали им е колега отказаха коментар и се скриха. От полицията единствено казаха, че човекът е от провинцията.

Заедно с полицията на място пристигнаха и служители на Главна инспекция по труда. Те трябва да се произнесат в 14-дневен срок какви ще са санкциите, ако се установи, че сградата не е била обезопасена. Разпитали и управителите на фирмите, които работят на обекта. Оказало се обаче, че мъжът нямал трудов договор, и всеки отричал да е нарушил закона и да е наел човек, без да подпише с него.

Докато от инспекцията говореха с управителите, от силния вятър металната ограда на обекта падна.

За първите 10 месеца на годината инспекцията по труда е извършила над 3900 проверки и е установила 19 хил. нарушения в строителния бранш Това е пореден инцидент със загинал след падане в асансьорна шахта в София. През октомври 2014 г. 53-годишен мъж и негова съседка заседнаха в асансьор в кв. “Гео Милев”. На жената ѝ прилошало и човекът пробвал да отвори вратата, но вместо това паднал в шахтата. През май 2015 г. техник падна в шахтата на асаньор в “Овча купел”, след като бил извикан да ремонтира машината. Мъжът почина на място. Няколко месеца по-рано 70-годишен пенсионер загина, след като падна в шахтата на асансьора на блок в жк “Сердика”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари