Задават се бури и градушки

1
Попадаме в средиземноморски циклон
Попадаме в средиземноморски циклон

Попадаме в средиземноморски циклон

В последния ден на тази седмица температурите ще се запазят и в топлите часове ще са от 15 до 20-21 градуса. По-хладно ще остане в западните райони, а най-високите стойности на термометрите ще са в Горнотракийската низина. Облаците над страната в неделя ще са повече, краткотрайни разкъсвания се очертават в източната половина на България. Валежи в хода на денонощието, освен в Западна, ще има и в някои райони на Централна България. Вятърът ще е южен с по-силни пориви по планините, предава NOVA.

В началото на следващата седмица страната ни ще попадне в периферията на средиземноморски циклон. Облачността ще е динамична – в понеделник по-често значителна със слаб валеж, а около средата на седмицата – предимно гръмотевична с локални, временно интензивни валежи следобед и вечерта. Ще има предпоставки за градушки. През целия период температурите ще останат пролетни със стойности около 20 градуса. Първата половина на седмицата ще е сравнително по-топла.

Преносът на топъл средиземноморски въздух ще е причина за прахово замърсяване в дните около 15 май. Концентрацията на фин прах от пустините на Африка ще е по-значителна в Югозападна България. Атмосферата ще се изчисти с нахлуването на по-студен въздух към средата на седмицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари