Бури и градушки през деня, през нощта - дъждовете спират

4
Облачно и дъждовно ще бъде по морето
Облачно и дъждовно ще бъде по морето

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

В много райони от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места в Западна и Централна България явленията ще са временно интензивни, има условия за градушки, прогнозират синоптиците от НИМХ, цитирани от NOVA.

Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Дневните температури слабо ще се понижат, преобладаващите максимални ще са между 25 и 30 градуса, в София - около 25. През нощта срещу понеделник явленията в повечето райони ще отслабнат и спрат.

Над Черноморието ще се развива купеста облачност и след обяд по северното крайбрежие ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е от 21 градуса в крайните северни райони до 24 на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1 200 метра ще бъде около 19 градуса, на 2 000 метра - около 13.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари