Задържаният мъж е обрал банката с пластмасов пистолет

0
Обирджията е дължал пари и е решил по най-лесния начин да си ги набави, каза гл. секретар на МВР
Обирджията е дължал пари и е решил по най-лесния начин да си ги набави, каза гл. секретар на МВР Видео: bTV

В поредицата от обири вече има задържан.

Полицията арестува заподозрян за вчерашната атака в столична банка. В същото време МВР засили присъствието си около трезорите и извика охранителите на извънредна среща.

Обирджията, който вчера задигна 11 хиляди лева, е задържан часове след нападението.

По наша информация той е дължал пари и съответно е решил по най-лесния начин да си ги набави”, каза Ивайло Иванов, гл. секретар на МВР, цитиран от bTV.

Мъжът е обрал банката с пластмасов пистолет, а охраната не го е спряла. Днес се свика спешна среща между МВР и охранителите. „Изпълняваме наредбата на МВР и разчитаме на помощта, която ни оказват колегите от МВР“, заяви Иван Манев, председател на Комитета на банковата сигурност.

Ние работим изключително упорито и при голяма част ще бъдат задържани извършителите и ще получат цялата цялост на закона“, заяви вътрешният министър Младен Маринов. От днес полиция и жандармерия патрулират около банките. От охранителния сектор заявиха, че банките трябва да решат дали да променят правилата за охрана.

В правомощията на МВР е охраната на обществения ред и превантивните действия с криминалния контингент. Мерките, които се вземат, са в тяхната сфера“, обясниха от индустриален клъстър "Сигурност" - член на БСК.

Серията банкови обири от последните няколко дни се дължат според мен на занижаване на критериите по охрана на банките, на икономия по отношение на сигурността – това е причината според мен“, обясни Здравко Дерелиев, експерт по сигурност. Експерти препоръчват да се затегне охраната в банките, за да няма пробиви в сигурността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари