„Задържане под стража“ за шофьора, блъснал човек край Дунав мост

1
Обвиняемият може да лежи в затвора от от 3 до 12 години
Обвиняемият може да лежи в затвора от от 3 до 12 години Снимка: Dunavmost / Архив

Обвиняемият може да лежи в затвора от от 3 до 12 години

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Б. И., привлечен като обвиняем за това, че при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата и умишлено причинил средна телесна повреда на русенеца С. М.

Според прокуратурата, Б. И. е бил нает да превози 5 лица чрез „споделено“ пътуване от Нидерландия до село в Ямболска област. Съгласно предварителната им уговорка всеки от пътниците платил на шофьора по 130 евро за транспорта. След преминаването на ГКППДунав мост“ спрели до валутно бюро, в което работел пострадалият и всички слезли от „Опел“-а. Шофьорът казал на пътниците, че не можел да ги закара до крайната дестинация, възникнал спор и той се качил в колата и запалил двигателя. Служителят от валутното бюро застанал отпред с намерението да осуети потеглянето на автомобила, в който били всички лични вещи, пари и документи на пътниците. Въпреки, че го видял, Б. И. рязко потеглил и блъснал С. М. Последният паднал върху капака, ударил се в предната дясна колонка на купето и се свлякъл на земята. Пътниците се обадили на тел.112. Впоследствие се установило, че пострадалият е получил счупване на лъчевата кост на лява ръка, съобщиха от Окръжен съд - Русе.

Окръжен съд - Русе счете, че доказателствата обосновават в достатъчна степен предположението, че автор на инкриминираното деяние е именно обвиняемото лице. Реалността на наличната опасност Б. И. да се укрие или да извърши друго престъпление според съда се извежда от високата степен на обществена опасност на конкретното престъпление, което прави вероятна възможността деецът да се укрие от наказателно преследване, а така също и да бъде упражнен натиск върху свидетели по делото, с което обективно да се затрудни хода на разследването. Предвиденото в НК наказание за такова деяние е лишаване от свобода от 3 до 12 години.

При евентуално обжалване на определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Б. И., в Апелативния съд делото ще бъде разгледано на 27.07.2023 г. от 10:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари