Осем години затвор за пиян шофьор, причинил смърт на пътя в Русенско

1
Катастрофата е край Полско Косово
Катастрофата е край Полско Косово Снимка: Dunavmost

Катастрофата е край Полско Косово

Окръжен съд - Русе осъди В.И. на 12 години лишаване от свобода. С оглед обстоятелството, че съдебното производство протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимият признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се съгласил да не се събират доказателства за тези факти, след като му наложил наказанието, съдът намалил същото с една трета съгласно задължителното. Така определеното крайно наказание от 8 години лишаване от свобода следва да се изтърпи ефективно. Освен това съдът лишил подсъдимия от правото да управлява МПС за срок от десет години.

На 26.02.2022 г. в с. Полско Косово при управление на МПС – лек автомобил „Фолксваген Бора“ младият мъж нарушил правилата за движение по пътищата, превишавайки максималната допустима скорост в населено място – 50 км/ч, като се движил със скорост от 105,5 км/ч, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на ляв долен крайник, за срок повече от тридесет дни, като деянието било извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта 1,42 промила.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Бай Ставри
    Охххххх, на чичо кюрпето, чакам те с нетърпение в Централния софийски....
  • 3
    1
    русенец
    А Местан ще го осъдят ли на 18 години, защото продължава да разиграва съдебната система?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари