Задържаха цял ТИР с нелегални емигранти

0
До момента са установени и задържани 97 нелегално превозвани в товарния автомобил бежанци
До момента са установени и задържани 97 нелегално превозвани в товарния автомобил бежанци Видео: БГНЕС

Служители на Магистрална полиция и на столичното Осмо РУ задържаха ТИР с нелегални имигранти на входа на София в района на с. Лозен.

До момента са установени и задържани 97 нелегално превозвани в товарния автомобил бежанци, сред които и 32 деца – сирийци по техни данни, съобщиха от МВР. Установен е и товарен бус, в който също е имало група нелегални имигранти. В близост до района са задържани и два леки автомобила, чиито водачи са с българско гражданство. След опит за спиране и проверка на една от колите, шофьорът се е опитал да удари служебната кола, застрашавайки живота на полицай. Минути по-късно автомобилът бил засечен, а водачът и пътникът в колата - задържани. Още 10 от превозваните имигранти са задържани впоследствие, след като са се опитали да избягат и да се скрият в местността.

Използваните превозни средства са иззети и оставени на съхранение в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изяснява произхода на чуждите граждани, съпричастността на петимата водачи към извършеното престъпление.

Взети са мерки за оказване на медицинска помощ на чужденците. Акцията е проведена с помощта на Столична община, които веднага са оказали съдействие на СДВР.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари