Удар на ДАНС и полицията разби крупен канал за нелегални! Заловиха 150 незаконно пребиваващи само за ден!

0

Агенти на ДАНС и полицаи заловиха 69 афганистанци и пакистанци, влезли нелегално в България.

Задържани са и двама чужденци, организирали канал за прехвърляне на чужденци от Турция към Западна Европа.

Още 81 имигранти без документи били спипани в различни райони на столицата през последното денонощие.

Акцията на ДАНС и МВР била проведена в сряда вечерта в района на Лъвов мост в центъра София. Маскираните спецченгета нахлули в хостел на ул. "Поп Богомил", превърнат в база на каналджиите. Отвътре са били изведени 60 пълнолетни бежанци и 9 деца.

Сред арестуваните бил открит и бежанец, който имал наложена забрана да влиза на територията на Шенген. По време на обиските и задържанията полицаи отцепили голям район на бул. "Мария Луиза". Движението е било спряно, можели да се движат само трамваите.

С белезници били оковани иракчанин, който живеел у нас от 1996 г., и сомалиец, пристигнал миналата година.

Смята се, че двамата с помощта и на други чужденци и бъпгари са организирали мрежа за трафик на хора.

Срещу суми от 1000 до 3000 евро на човек каналджиите осигурявали незаконно влизане в България, транспорт на наша територия, места за настаняване и дори фалшиви документи за самоличност.

Тъй като каналът е застрашавал националната сигурност, със заповед на председателя на ДАНС Димитър Георгиев на иракчанина и сомалиеца са наложени принудителни административни мерки - отнемане правото на пребиваване на наша територия. Двамата ще бъдат заведени принудително до границата с Турция и предадени на тамошните власти. Със заповедите им за експулсиране им е наложена и забрана да влизат в България за 5 години.

Столичната полиция продължава да проверява района около Лъвов мост и Женския пазар за имигранти без документи, увериха от МВР. Близо 1000 са засечените чужденци тази година, а през 2014 г. броят им е бил над 2400.

През миналата година са били изададени 2095 заповеди за принудително отвеждане до границата и са наложени 1391 забрани за влизане в страната за различни срокове.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари