Задържаха трима мъже за участие в над 10 телефонни измами

0
Единият мъж е задържан на територията на Русенска област
Единият мъж е задържан на територията на Русенска област Снимка: МВР / архив

Общата стойност на придобитите по измамния начин средства възлиза на над 70 000 лева

Успешна спецоперация за противодействие на телефонни измами проведоха служители на СДВР. В хода ѝ, в София са задържани двама души, а трети е арестуван със съдействието на униформени от ОДМВР – Русе на територията на Русенска област. В хода на разследването е установено, че мъжете, на 55, 46 и на 37 години, са съпричастни към повече от 10 телефонни измами, реализирани в столицата.

Според събраните до момента данни звънели на случайно избрани телефонни номера и под предлог, че се провежда полицейска операция за задържане на телефонни измамници, присвоявали от потърпевшите различни суми. Общата стойност на придобитите по измамния начин парични средства възлиза на повече от 70 000 лева. При проведените процесуално-следствени действия, в жилището на един от задържаните е намерено и огнестрелно оръжие, противозаконно придобито при една от измамите, когато възрастна жена предоставила метална касета с пари и оръжието вътре в нея.

Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура. Единият от мъжете е разпитан в качеството на свидетел и освободен. Като обвиняеми по образуваното досъдебно производство са привлечени 55-годишният и 37-годишният. Наложени са им мерки „задържане под стража“. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари