Задържаха трима души при опити да влязат в София без проверка

0
Иззети са и автомобилите им
Иззети са и автомобилите им Видео: bTV

Трима души са задържани при опит да влязат с автомобилите си в София без да спрат на контролно-пропускателните пунктове.

Двама водачи са се опитали да минат през КПП на магистрала “Хемус“ без да покажат документи за необходимост от пътуване. Те са били задържани и са обвинени за нарушаване на карантината и за осуетяване на проверката. Иззети са и автомобилите им, съобщи bTV.

Аналогичен случай има и от стария път Елин Пелин – София.

На пропускателния пункт на АМ „Тракия“ в края на празничния ден вече се образуват първите колони с автомобили, завръщащи се обратно в столицата. Колоната от автомобили към 19 ч. е около 2 км.

Излизането и влизането с автомобил в София, към момента е разрешено само в два времеви прозореца - от 18 до 20 часа и от 6 до 8, но вътрешният министър и премиерът обсъждат нови мерки.

Хората, които се прибират към София, ще имат проблем да излязат от областните градове.

За това предупреди Младен Маринов пред bTV и разясни, че полицията стриктно ще следи, вярно ли са попълнени декларациите.

Големият въпрос сега е как ще се приберат тези хора, които излязоха оттук. Същият въпрос ще стои и как ще излязат от съответния областен град, като не са с местна регистрация. Предстои да видим. Ще убеждават полицаите, както са ги убедили, че трябва да напуснат, така ще трябва да ги убедят, че трябва да се приберат.

Не е въпросът да се надхитряме. Дано тия хора да са разбрали, че със своето поведение са обидили другите, болшинството от хора, които се лишават и спазват дисциплина. И на второ място – дано тяхното безотговорно поведение не доведе до нов бум в началото на май, което да наложи втвърдяване на мерките и налагане на други още по-рестриктивни мерки“, заяви министър Младен Маринов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари