Задържаха трима ало измамници във Ветово

4

Седем мъже, съпричастни към телефонни измами в България и Гърция, са задържани в България и Чехия

Операцията е проведена вчера от служители на Главната дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Русе и Благоевград, Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе, под надзора на Районната прокуратура в Русе, в сътрудничество със Столичната криминална полиция на Прага и Столичната прокуратура на Прага и със съдействие на ДМОС-МВР.

В хода на операцията, на територията на Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в с. Ровен (на около 100 км от Прага) и на два автомобила, ползвани от трима български граждани – на 31, 32,37 г. където са открити множество СИМ-карти, телефони, пари и вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност. Извършени са арести на тримата заподозрени.

Успоредно с това на територията на гр. ВетовоРусенско са задържани трима мъже – на 61, 26 и 23 г. При последвали процесуално-следствени действия на три адреса и пет автомобила са открити вещи, съотносими с извършваната престъпна дейност.

Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами, основно на територията на ОДМВР-Русе и в съседна Гърция. Малко по-късно, в следобедните часове, на вход на ГКПП-Кулата-Промахон, е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като куриер. В него са открити вещи и пари, съотносими към извършваната престъпна дейност на територията на Гърция.

Работата по случая продължава под надзора на РП - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Сссс
    Режи му езика и да лъже пак, ама няма да може...
  • 1
    5
    Мартин
    Я па не може да бъде-Ветово и измамници, абсурд :)
  • 17
    4
    русенец
    Това е традиционен бизнес на ромите от Ветово и Иваново.
  • 22
    3
    Тони Стораро
    Изглежда, че хАсен, Мечу, Марин и Исмата не са се отчели където трябва, или пък тоя пък има екшън, защото са ужилени чехи и гърци. Иначе чок шугар са е получил интериора.
  • 31
    2
    Мишо
    Ще ги задържат, след което ще ги освободят. Не могат така свободно и безнаказано години наред да действат, ако нямат Чадър. Да се търсят в Парламента . За тези 20 години в пандиза.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари