Задържаха телефонни измамници от Ветово

3

Двамата са "ужилили" румънска гражданка с 10 000 леи

Действията са осъществени от служители от ГДНП, ОДМВР - Русе и техни колеги от Румъния под надзора на Окръжната прокуратура в дунавския град

Трима мъже, съпричастни към телефонна измама, са задържани по време на полицейска операция в България и Румъния. Действията са проведени на 1 юни от служители на ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от северната ни съседка. Според първоначалните данни измамливото обаждане е извършено от територията на България спрямо 87-годишна румънска гражданка, от която е поискана сумата от 10 000 леи. Извършителите действали по схемата „обаждане от лекар с искане на пари за лечение на близък, претърпял инцидент“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията по разследването са предприети незабавно след сезиране на българските власти от румънската страна. На пътя Русе - Разград, минути след вземане на по-голямата част от инкриминираната сума, са задържани двамата фактически извършители - мъже на 31 и на 41 години, и двамата от Ветово. Парите били оставени малко по-рано от куриера /56-годишен румънски гражданин/ на определено място от пътя. Той е задържан в Букурещ, непосредствено след прибирането си от България. В него е намерена и останалата част от сумата.

Окръжната прокуратура в Русе е изпълнила всички възложени ѝ с европейска заповед за разследване от румънските магистрати следствени действия за извършената измама в Румъния. Материалите предстои да бъдат предадени на румънската прокуратура и разследването по случая продължава от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    хайл
    Във Ветото имоти и автопарк за стотици хиляди, собственост на хора без трудов стаж. НАП спи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари