Задържаха собственика на мандрата в Елена

3
Стефан Василев е арестуван при мащабна спецоперация с 50 служители на ГДБОП
Стефан Василев е арестуван при мащабна спецоперация с 50 служители на ГДБОП

Бизнесменът Стефан Василев, който е един от най-крупните млекопроизводители у нас, съдружник в “Би Си Си Хандел” ООД и съсобственик на млекопреработвателното предприятие в Елена, е бил арестуван преди седмица, научихме от “Труд”.

Той бил задържан при мащабна спецоперация с близо 50 служители на ГДБОП и под ръководството на Специализираната прокуратура. В мандрата в балканското градче, в офиса му, както и в имота му в Арбанаси са правени претърсвания и изземвания заради данни за извършени данъчни престъпления.

До момента няма официална информация от институциите по случая. Говори се обаче, че 52-годишният Стефан Василев е с постоянна мярка в арест в София. В сряда мярката му за неотклонение ще се гледа на апелативна инстанция.

Репортер на “Труд” е потърсил за коментар съдружничката му Емилия Славова, която заявила лаконично: “Нищо няма да коментирам”.

Справка в Търговския регистър показа, че има запори от банки върху дружествени дялове. Най-големият запор обаче е от НАП и е за над 2 млн.лева. Наскоро през май са били извършени прехвърляния на дружествени дялове на трети лица.

Търновци, които добре познават маститият бизнесмен разказват, че той има още мандри в Русе, в Омургат, както и съдружие в подобна дейност в Македония. В Омуртаг държи голямо ловно стопанство. В еленското село Тодювци притежава голяма конна база, рибарници, стопанство с дивеч. Във Велико Търново държи частна поликлиника с над 10 кабинета с модерни скенери и друга апаратура. Наскоро е взел хотел “Ивайло” до стадиона в старата столица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари