Задържаха ромите, които нападнаха Илиян

0
Екшънът се разиграл в айтоското село Мъглен
Екшънът се разиграл в айтоското село Мъглен

25-годишен мъж от Бургас бе приет в Неврохирургията на УМБАЛ, след като бе ударен с брадва в главата от въоръжена с бухалки и земеделски сечива банда роми.

Екшънът се разиграл в айтоското село Мъглен. Пострадалият е Илиян М. Мъжът разказал, че в петък следобяд отишъл в селото, за да търси свой работник - Николай, който се грижил за животни в стопанството на приятелката му.

По думите му, Николай бил от ромски произход, но много съвестен, а събратята му се отнасяли с него като с крепостен селянин. Твърди се дори, че неотдавна дори го натъпкали в автомобил.

Миналата седмицата Николай изчезнал. Трябвало да остави пари, документи и ключове, но от него нямало и следа. В петък следобяд Илиян отишъл да го търси. Работни информацията за появата му достигнала до местните жители, които организирали хайка за задържането му. Грабнали подръчни материали и го пресрещнали в Мъглен.

Ромите твърдят, че организирали наказателната акция, за да защитят Николай. Последвало меле, а в главата на Николай били нанесени три удара с брадва. Потърпевшият и приятелката му звъннали на тел. 112.

Ромите са задържани за 24 часа, полицията изяснява мотивите.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари