Задържаха пиян и дрогиран шофьор, ударил дете и избягал от произшествието

1
От прокуратурата разкриха подробности за случая
От прокуратурата разкриха подробности за случая

Детето е с опасност за живота

Под ръководството на Районна прокуратура Стара Загора се извършва разследване за извършено престъпление по чл. 343 ал. 3 б.А от Наказателния кодекс.

На 11.11.2022г., около 17:00 ч., три деца на 14 години са се намирали на изхода на с. Бузовград, общ. Казанлък с велосипедите си. След ползване на напитки от вендинг автомат, тръгнали да се връщат към населеното място, като се движели пеша по банкета на пътното платно. Пръв се движел пострадалият И.С., на 14 години. По данни от показанията на свидетели водачът на лек автомобил - Д.К., на 58г., с видимо превишена скорост напуснал пътното платно и ударил И.С., който изхвърчал на няколко метра. Водачът не намалил скоростта и не е спрял след удара.

Подаден е сигнал за настъпилото пътнотранспортно произшествие и служителите на РУ-Казанлък са предприели незабавни действия по издирване на водача, които е напуснал местопроизшествието. Д.К. е открит в домът му и тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Техническите средства отчели алкохол от 1.38 промила и амфетамин. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по делото.

Извършват се активни действия по разследването - огледи на местопроизшествие, оглед на лекия автомобил, разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и физико-химически експертизи, тъй като водачът е дал кръв за анализ.

Днес, 12.11.2022г., Районна прокуратура–Стара Загора ще повдигне обвинение на Д.К. и наблюдаващият прокурор ще го задържи за срок до 72 часа с цел осигуряване на обвиняемия и разглеждане от съда на искане за постоянна мярка "задържане под стража".

Подробности по случая бяха предоставени днес на брифинг на Районна прокуратура – Стара Загора в гр. Казанлък. В него участваха районният прокурор Таня Димитрова и наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари