Задържаха 530 килограма канабис на „Златарево“

0
Шофьорът заявил, че не му е добре и се опитал да избяга
Шофьорът заявил, че не му е добре и се опитал да избяга Снимка: БГНЕС

530 килограма сух канабис и 840 мастербокса контрабандни цигари са задържани на граничните пунктове „Златарево“ и на „Кулата“.

Подробности по двата случая бяха обявени на брифинг в Петрич от главния секретар на МВР Ивайло Иванов, от директора на Агенция „Митници“ Георги Костов и от заместник главния прокурор Иван Гешев.

На влизане от Северна Македония камион, управляван от български гражданин, е бил селектиран за рентгенова проверка на граничен пункт „Златарево“. Шофьорът заявил, че не му е добре и е бил хоспитализиран в болнично заведение, откъдето се опитал да избяга.

Главният секретар на МВР даде подробности и по задържания вчера на ГКПП „Кулата“ камион с контрабандни цигари от Гърция:

„При извършената проверка на рентгена от колегите от Агенция „Митници“ е установено, че цялото ремарке е натоварено с цигари. Количеството е 840 мастербокса. По документи камионът е превозвал климатични инсталации от Италия за Румъния“.

И в двата случая организаторите на контрабандата са действали много професионално, подчерта Георги Костов:

„Характерното и при двата случая е, че има голяма степен на предварителна подготовка на осъществяващите тая организирана престъпна дейност през нашата граница. Действително са изработени професионално тапите“.

Шофьорите на двата камиона са задържани и срещу тях има образувани досъдебни производства. Разследването продължава в посока на установяване на организаторите на престъпната дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари