Забравете за отровните препарати!

0
Трябва ви само най-обикновен сапун
Трябва ви само най-обикновен сапун

Препаратите за растителна защита не винаги са толкова безопасни, колкото бихме искали – а кой би желал дългоочакваната му реколта да е пълна с химикали?

От друга страна – не върви да не обработим почвата срещу вредители, ако искаме все пак богат урожай. В тази ситуация на помощ ни идва едно доказано с времето средство, което е безопасно и ефективно заради своята естественост. Става дума за най-обикновен (а може и козметичен) сапун.

Използване на сапун в градината.

С цел защита на градината от малки и големи вредители – от бозайници до насекоми – ще ви трябват няколко подръчни средства.

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ:

- няколко калъпчета сапун
- плат или готови платнени торбички
- нож
- телбод
- дървени колчета
- Сапун срещу листни въшки

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ:

Натрошете сапуна на големи парчета и ги поставете в платнени торбички.

Затворете ръба на торбичките с телбод, за да не изпадне сапуна. Не затваряйте отвора плътно – миризмата на сапуна трябва свободно да се разпространява. Забийте по периметъра на градината дървени колчета и окачете на тях готовите торбички със сапун.

Остатъците от сапуна може да настържете и с тях да поръсите растенията и почвата, за да осигурите допълнителна защита срещу вредители. Мирисът на сапун ще отпъди досадните вредители и ще ги държи надалеч от двора ви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари