Забраниха спирането и престоя на автомобили от пътен възел „Охлюва“ до пътен възел „Христо Ботев“

4

Община Русе се извинява на пътниците за закъснения на някои от линиите, нередовното им изпълнение и редица неудобства за гражданите

Община Русе постави пътни знаци, забраняващи спирането и престоя на моторни превозни средства по бул. „България“ в посока Дунав мост в участъка между пътен възелОхлюва“ и пътен възелХристо Ботев“.

Решението се налага във връзка с образувалите се километрични опашки от тирове в района. Разположени в най-дясната лента, те прекъснаха връзката на тролейбусите на „Общински транспорт Русе“ ЕАД с контактната мрежа и напълно блокираха достъпа им до спирките и гражданите.

Това доведе до закъснения на някои от линиите, нередовното им изпълнение и редица неудобства за русенци, за които Община Русе поднася своите извинения.

Веднага след установяването на проблема, бе организирано извънредно неприсъствено заседание на Комисията за организация и безопасност на движението, на което бе взето решение за разполагането на пътните знаци. В спешен порядък те бяха изработени от Общинско предприятие „Комунални дейности“ и целта е след поставянето им да не се стига до повторно усложнение на пътната обстановка.

Във връзка с ежедневното преминаване на над 3 хил. тежкотоварни автомобили дневно през Русе, общинското ръководство изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. На работна среща миналия петък той пое ангажимент да представи пред колегите си от Министерски съвет предложението на кмета Пенчо Милков опашките от камиони да бъдат равномерно разпределяни във вътрешността на страната посредством координация между компетентните органи на вътрешното, регионалното и транспортното министерство в лицето на Полицията, АПИ и ДАИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    19
    Защо ли сме в ЕС?
    Нали МВР-министъра, преди няколко дни каза, че щели да спират и отбиват ТИР-овете и в други градове по целия път от граница до граница, като ги пропускат по малко, за да не се трупат в Русе!? Предвид реалния сегашен транспортен хаос по бул. България, оказва се практически, че са само празни министерски приказки ... И въобще Някой може ли да обясни официално причината: защо ТИР-овете стоят с дни на русенска територия, а не ги пропускат в Гюргево? Кога ще се реши този проблем с ТИР-овете? Че като в Русе няма капацитет Митница и Гранична служба, нека да ги прехвърлят на румънците директно - нали сме в Европейски съюз.
  • 7
    18
    Еми вчера
    тролейбусите пак бяха арестувани, а опашката беше до Метро. Не знам какви значи са слагали, ама по-добре да следят и за спазването им.
  • 8
    17
    Гневен
    Още едно глупаво решение от некомпетентни! Интересно ми е този тир и цялата вървулица след него стигайки до спрялата колона след пътен възел Христо Ботев къде ще се денат без да спрат, може би на втори ред???
  • 5
    16
    Архитекта
    Никакви допълнителни мостове няма да помогнат. Хиляди пъти казахме, че единственото решение е товарните превози да преминат на ЖП релси. Стоката се товари на контейнер и на вагон и така до крайна дестинация или логистичен център. Това е решението а не всеки да бръмчи със камиона за щяло и нещяло.
  • 6
    15
    селянин
    там затваряме там да не се спирало добре ва каде да отидат тия камиони преди малко научих че във видин е било същото ако наще управници си мислят че проблема ще се реши по-само себе си ама надали
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари